Toll a füledben

A Munka-Kör Alapítvány a Hallássérültekért civil szervezet magazinja

A Jó Ügy Eszközei
2023. május 18. írta: MunkaKörAlapítvány

A Jó Ügy Eszközei

babasir_600.jpgMik azok a Jó Ügy Eszközei? Például egy olyan készülék, ami az ország legeldugottabb falvában is lehetővé teszi egy hallássérült anyának vagy apának, hogy igazi szülőknek érezhessék magukat.

A Munka-Kör Alapítvány a Hallássérültekért által ingyenesen kölcsönzött babasírás-érzékelők révén a fogyatékkal élő szülő vibrálásként vagy villogásként figyelhet fel a sírásra; erre reagálva együtt rezonálhat babájával annak szükségében.

De a Jó Ügy Eszköze nem csak egy-egy értékes kütyüt jelent. A babasírés-érzékelőket, ezeket a nagyértékű és nélkülözhetetlen készülékeket a Munka-Kör Alapítvány közadakozás révén vásárolta meg. Minden adomány, minden médiamegosztás, minden segítő termékvásárlás, minden elejtett szó is Eszköz.

Minden apró csepp a tengerben egy nagy hullámot épít, ezért mindegyik számít.

Olyan kezdeményezésekről beszélünk, amelyek önös érdek nélkül támogatják embertársaikat megváltozott képességeik pótlásában; hogy visszaállítsák eredendő emberi méltóságukat. Ahhoz, hogy e kezdeményezésekből valódi cselekvések legyenek, sok önzetlen munkára van szükség. Hírül kell adni és meg is kell szervezni azokat a közösségi média, a személyes emberi érintkezések, az utcai plakátok, az ismeretterjesztő előadások, workshopok stb. segítségével.

Akár egy kézműves terméket vesznek meg segítő vásáron, akár csak egy közösségimédia-bejegyzést osztanak meg, akár egy blogbejegyzést lájkolnak, legyenek tudatában, hogy ezzel járulnak hozzá egy hallóhurok, egy hallókészülék, egy jelnyelvi szótár, egy munkahely, egy tudásmegosztó weblap vagy a mellőzöttség okozta depresszióból kivezető út létrejöttében!

Értékeljük és becsüljük nagyra az olyan embereket, akik nem félnek az akadályoktól, hanem azokat elhárítva mutatják meg a bátorság és a hit túlélését egy olyan világban, ahol gyakran a hírek is csak riogatnak és megbénítanak.

Nem csak nagyértékű kütyük az Eszközök tehát. Gondolataink és tetteink is teremtenek.

Legyünk mi is a „Jó Ügy Eszközei”!

 

 

Neked csak egy perc, nekünk nagy segítség. Támogasd a Munka-Kör Alapítvány további munkáját azzal, hogy a javunkra rendelkezel adód 1 %-áról: 18388192-1-41

Az ügyfélkapun keresztül pillanatok alatt elintézheted: https://eszja.nav.gov.hu/app/login

A bejegyzés trackback címe:

https://munkakoralap.blog.hu/api/trackback/id/tr7718127156

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása