Toll a füledben

A Munka-Kör Alapítvány a Hallássérültekért civil szervezet magazinja

A papagájos fiú története
2023. május 22. írta: MunkaKörAlapítvány

A papagájos fiú története

01.jpgAlapítványunkat nemrég megkereste egy fiatal, pályakezdő fiú, hogy hallássérültként lelki támaszt, mankót kapjon egy munkahelyi elakadás kapcsán. Elmesélte, hogy jelenleg milyen akadályokkal szembesül a munka világában, hogy milyen céljai vannak és miben hisz a jövőt illetően.

Egy nagyon szimpatikus, kedves, alázatos fiúról van szó, aki miután elvégezte a tanulmányait, felvételt nyert egy ismert kereskedelmi bankba. Eleinte tíz személlyel dolgozott egy csapatban, szerette mind a munkáját, mind a kollégáit.

A csoportot később felosztották kisebb egységekre, és a fiú egy olyan vezető irányítása alá került, aki nem tudta kezelni a hallássérültségét. Bár

jól fizető munkát végzett és képes volt a munkavégzésre, mégis azt kellett tapasztalnia, hogy fogyatéka miatt nem fogadják be

Érzékeny, szárnyait bontogató fiatalról van szó, aki hatalmas nyomásnak élte meg mind fizikailag, mind lelkileg az ottani munkavégzést.

A munkahelyi stressz okozta felzaklatott érzelmi állapotra azonban szerencsére otthon megnyugvást talált.

A szóban forgó fiatalember ugyanis a kertjükben nem kevesebb, mint 35 (!) papagájt tart; szabadidejében velük foglalkozik. Mindamellett, hogy a velük töltött idejében békére talál, a jószágok tenyésztésével is foglalkozik; ez egy mellékes jövedelemforrást is biztosít neki. Az állattartás mellett aktívan sportol is, folyamatosan törekszik arra, hogy az élethelyzetéből a maximumot hozza ki.

A papagájtenyésztésnek és a sportnak köszönhetően a nehézségek ellenére mindennapi motivációt talál az életében.

Nehezítő tényező számára, hogy a családjában rajta kívül mindenki jól hall. Édesanyja mindenben támogatja, de az önállósodás érdekében elengedhetetlen lenne, hogy fia egy olyan megtartó, befogadó közegre találjon, ahol a munkavégzés során nem éreztetik vele a kirekesztettséget.

A fiatalember benne folyamatosan növekvő negatív érzéseit nem titkolta, édesanyjához fordult segítségért, akivel együtt felkeresték alapítványunkat.

A Munka-Kör Alapítvány nemrég jelentkezőket közvetített egy II. kerületi önkormányzati, szellemi munkalehetőséget nyújtó nyitott pozícióhoz, amire e  történet szereplője jelentkezett is, és most a család abban reménykedik, hogy megtalálja a számára ideális, támaszt nyújtó munkahelyet.

A Munka-Kör Alapítvány a Hallássérültekért
kollégájának beszámolója

A bejegyzés trackback címe:

https://munkakoralap.blog.hu/api/trackback/id/tr5718130388

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása