Toll a füledben

A Munka-Kör Alapítvány a Hallássérültekért civil szervezet magazinja

Mivel gyógyítható a hallássérülés?
2023. május 16. írta: MunkaKörAlapítvány

Mivel gyógyítható a hallássérülés?

mivel_gyogyithato_1.jpgFizikai tekintetben a hallássérülés sok fajtája nem javítható, ám az érzékvesztés által az egyénre, valamint a társadalomra mért lelki trauma megszüntethető.

A hallássérült emberek köré sztereotípiák és félelmekből vont falakat az egyéni önbecsülés visszaállításával úgy lehet ledönteni, hogy az ép érzékelésű emberek is az „ismeretlen rossz” korlátai nélkül tudják őket nemcsak elfogadni a periférián, hanem igazán szeretni is, ahogy másokat.

A hallásérült emberek egészségét a számukra is elveszettnek hitt értékeikben élő erő kiaknázásával adhatjuk vissza.

Ők olyan akadályokat győznek le, mint a gyerekkorban hiányos oktatás, nyelvi nehézségek, elszigeteltség, felnőttkori munkakeresési nehézségek.

Ahogy a hangsúly a fizikai hiányosságról a szellemi és lelki értékekre helyeződik, egyre jobban átszövi az élet minden területére vonatkozó általános hozzáállást, hogy a fogyatékkal nem élni kell, hanem új képességeket kell meríteni belőle.

Olyan munkahelyek felkutatására kell törekedni, ahol fontos az, hogy a kolléga fókuszáltan, külső zajoktól nem zavarva végezzen feladatokat; elcsüggedt embertársai felé a belső csendben megérlelt remény bölcsességét közvetítse, új gondolati távlatokat nyitva meg környezetében a képi látásmód egyedi fogalmi társítóképességének köszönhetően. A munkáltatókat képző tanfolyamok célja, hogy a hallássérültek eleddig ismeretlen arcát mutassák be; a hallásérülteket pedig felkészítik a félelmek és burkok nélküli teljes és másoknak adni képes életre.

Olyan emberekkel találkozhatunk a fogyatékkal élőkben, akiktől rendhagyó módon tanulhatunk egész életre kiható élni akarást, megküzdési stratégiát, reményt és szeretetet.

Így tudunk gyógyítani: lelkekkel lelkeket.

Merjünk hallatlanul nagyot fordítani olyan életeken, amiket csak egy kis attitűdváltás és sok technológia emelhet ki a teljes közönyből!

Ezekkel a gondolatokkal indítja útjára a Munka-Kör Alapítvány a Hallássérültekért blogját, ahol az alapítvány kollégáinak történeteit, írásait, interjúkat, hasznos tippeket olvashatnak majd.

Tartsanak velünk!

 

Adód 1 %-ának felajánlási határideje hamarosan lejár, ha még nem nyilatkoztál, kérjük támogass minket! Adószámunk: 18388192-1-41

A bejegyzés trackback címe:

https://munkakoralap.blog.hu/api/trackback/id/tr1818122852

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása